testimonials

Coaching

“Ik heb meer zelfvertrouwen en pak meer mijn rol. Dat krijg ik ook terug van collega’s. Dit traject beklijft veel meer dan korte cursussen. Marijke hielp me zaken scherp te krijgen en maakte dingen concreet. En dat alles in een ontspannen sfeer.” Kees, omgevingsmanager Provincie Zuid-Holland.

“Marijke heeft me geleerd het “denken voor anderen”  los te laten. Meer ruimte durven nemen. De verschillende kanten van problemen aandachtig bekijken, ook van andere invalshoeken. Het maakt me moediger, vrijer en rustiger. Het helpt me bij het zetten van spannende stappen. Het traject heb ik ervaren als steunend, alleen al doordat er onverdeelde aandacht was voor mijn dilemma’s/kwesties, met gevarieerde werkwijze/invalshoeken. En als passend bij mijn doelen.” Ineke.

“In aanloop naar een functie als teamleider wilde ik uitzoeken of ik het in me heb en ook of ik het zelf wel wil. Ik weet nu hoe ik mijn zichtbaarheid vergroot, overleggen productief houd, en om kan gaan met voor mij lastige situaties. Ik zie de toekomst positief tegemoet: ik kan het en ga het doen!”  Teamleider Wageningen Food Safety Research.

“Mijn gevoel van onmacht is weg, ik voel me minder afhankelijk en accepteer mijn introverte kant beter. Ook dat je invloed hebt op de stemmen in je hoofd, ze even op een andere plek in de ‘bus’ te zetten, heeft me enorm geholpen. Ik ben nu in staat barrières te slechten  met de kwaliteiten die ik heb. Daar ben ik heel blij mee.” Inger Ott, grafisch ontwerper.

In slechts een paar sessies heb ik het idee dat er een blijvende positieve verandering is ingezet op het gebied van mijn communicatie en effectiviteit, zowel individueel als binnen een groep. ” Jos, teammanager TNO.

“Ik vond het lastig om voor mezelf op te komen en vermeed confrontaties. Door de coaching heb ik geleerd dat je ook voor jezelf kunt opkomen zonder dat je daarmee iemand “verliest”. Ik voelde me bij Marijke op mijn gemak, waardoor ik open kon zijn. Ze was begripvol, had geduld, maar was ook streng op z’n tijd, waardoor ik in dit traject in eigen tempo kon groeien.” L.N. Kwaliteitsmedewerker.

“Marijke wisselt theorie, lichaamswerk, steun, (milde, maar toch stevige) confrontatie, meditatie, humor en symboliek op een speelse manier met elkaar af. Wat ze deed bleek steeds opnieuw zeer passend voor de situatie. Daardoor kon ik dingen begrijpen èn ervaren.” Harmke, senior gedragswetenschapper.

Training

“Fijn om een ervaringsdeskundige te hebben. Zeer goed voorbereid, waardoor veel rust in de training.”

“De verhalen van anderen zijn herkenbaar. Je leert van elkaar. De sfeer is open en ontspannen. Marijke weet je op een prettige, ongedwongen manier uit te dagen.” Barend, aquatisch ecoloog. 

“Ik zie nu beter mijn eigen kwaliteiten en waar ik een aanvulling kan zijn op mijn extraverte collega’s. Marijke is een veelzijdige trainer die tot de kern van het probleem wil komen. Doordat je leert hoe je een situatie kunt aanpakken en oefent, is de drempel een stuk lager om het ook daadwerkelijk te doen.” Ellen


“Ik heb praktische tips gehad om meer ruimte te nemen en mezelf beter te laten zien. De training bood zowel concrete handvatten, als een diepere laag over waarom ik het lastig vind om ruimte te nemen. Marijke sluit aan bij wat er in de groep en bij individuele deelnemers speelt, het voelt echt als maatwerk.”

“Marijke besteed veel aandacht aan iedere cursist door een situatie te bespreken die de cursist zelf aanreikt.  Soms doet ze dat door een situatie na te spelen. Dit is heel verhelderend.” 

‘’Ik vind het zeer knap dat Marijke door weet te dringen tot de kern van de vraag. Vervolgens geeft ze gericht handvatten mee, dat was heel prettig. Het werken in een kleine groep is fijn, er is veel tijd voor persoonlijke aandacht.’’ J.N.

Ook zin om met mij te werken? Neem contact op.