testimonials

Coaching

Ik stond op het randje van een burn-out en dat heb ik kunnen voorkomen. Wat ik heb geleerd tijdens het traject is voor mij een bevrijding. Ik merk dat ik meer zelfvertrouwen heb, mij beter voel en minder druk ervaar. Ik heb mijn leven positief kunnen veranderen. Wat ik oprecht goed vind is dat je veelzijdig te werk gaat en afstemt op wat er op dat moment het meeste bij mij speelde. Je was begripvol en je liet mij groeien in mijn eigen tempo.” Jolanda.

Ik wilde werken aan mijn zelfvertrouwen met betrekking tot het aangaan van confrontaties. Aanleiding was dat ik voor beslissingen in mijn werk stond waarbij mijn conflict vermijdend gedrag mij weer in de weg stond. Het traject heb ik ervaren als heel positief, leerzaam, intensief en confronterend ????. Door dit traject ben ik gegroeid en voel ik me gesterkt. Ik ben tot het inzicht gekomen dat de confrontaties met anderen ook te maken hebben met de confrontatie met mezelf. Nu ik die meer aanga kan ik de confrontatie met de buitenwereld beter aan, of zie ik de situaties niet meer als confrontaties. Marijke is geduldig en duidelijk. Ze luistert goed en laat zich niet afleiden van het hogere doel. Ze kon mij goed ‘lezen’ en dat gaf vertrouwen. Ze is niet bang om te zeggen wat ze denkt en heeft de gave me zelf dingen te laten zeggen die ik me nog niet eerder had gerealiseerd of die ik niet eerder had gevoeld. Inmiddels heb ik haar al aan anderen aanbevolen.” Erik Broekman, IT Product owner

 “Ik heb meer zelfvertrouwen en pak meer mijn rol. Dat krijg ik ook terug van collega’s. Dit traject beklijft veel meer dan korte cursussen. Marijke hielp me zaken scherp te krijgen en maakte dingen concreet. En dat alles in een ontspannen sfeer.” Kees, omgevingsmanager Provincie Zuid-Holland.

Ik heb het traject ervaren als heel waardevol. Marijke werkt rustig, is vertrouwenwekkend, levert maatwerk. Klankbord zonder oordeel. Voelt als een veilige plek. Ze ziet snel waar het wringt en weet daar goed op in te spelen. Ik heb geleerd met meer mildheid naar mezelf te kijken en meer in contact te zijn met mijn lijf en mijn gevoelens. Dit stelt mij in staat me meer te verbinden met anderen. Het leidt tot betere prestaties op mijn werk en geeft meer kleur aan mijn leven.” Paula S, management assistent.

De coaching heeft me meer zelfvertrouwen en stevigheid gegeven. Het bespreken van persoonlijke actuele situaties maakte dat ik ze ging zien vanuit een ander, vaak breder en positiever, perspectief. Ik zit veel in mijn hoofd en ben mij niet altijd bewust van waar in mijn lijf ik spanning ervaar. De voeloefeningen voelden voor mij daardoor wat onwennig maar waren wel heel waardevol. Door Marijke heb ik vroegere ervaringen beter leren plaatsen en handvatten gekregen hoe hiermee om te gaan in voor mij onveilig voelende situaties. Ik ben nu in staat de lading van een bepaalde situatie af te halen, waardoor ik me sneller op mijn gemak voel en dichterbij mezelf blijf. Ook heb ik meer compassie gekregen voor mijn beperkingen en meer waardering voor mijn kwaliteiten die voor mij vanzelfsprekend zijn.” Senior onderzoeker Radboud UMC.

Marijke werkt ogenschijnlijk zonder plan, in het hier en nu in alle rust er zijn, en gaandeweg de vinger leggend op de zere plek. Precies die punten waar ik mee worstelde kwamen bovendrijven, terwijl ik zelf niet echt wist dat ik daarmee worstelde. Het traject heeft me een soort innerlijke rust gegeven en overall acceptatie van wat er was of niet was, en het besef dat jezelf invloed hebt op wat nog komt.” Annika.

Marijke heeft me geleerd het “denken voor anderen”  los te laten. Meer ruimte durven nemen. De verschillende kanten van problemen aandachtig bekijken, ook van andere invalshoeken. Het maakt me moediger, vrijer en rustiger. Het helpt me bij het zetten van spannende stappen. Het traject heb ik ervaren als steunend, alleen al doordat er onverdeelde aandacht was voor mijn dilemma’s/kwesties, met gevarieerde werkwijze/invalshoeken. En als passend bij mijn doelen.” Ineke.

In aanloop naar een functie als teamleider wilde ik uitzoeken of ik het in me heb en ook of ik het zelf wel wil. Ik weet nu hoe ik mijn zichtbaarheid vergroot, overleggen productief houd, en om kan gaan met voor mij lastige situaties. Ik zie de toekomst positief tegemoet: ik kan het en ga het doen!”  Teamleider Wageningen Food Safety Research.

Mijn gevoel van onmacht is weg, ik voel me minder afhankelijk en accepteer mijn introverte kant beter. Ook dat je invloed hebt op de stemmen in je hoofd, ze even op een andere plek in de ‘bus’ te zetten, heeft me enorm geholpen. Ik ben nu in staat barrières te slechten  met de kwaliteiten die ik heb. Daar ben ik heel blij mee.” Inger Ott, grafisch ontwerper.

In slechts een paar sessies heb ik het idee dat er een blijvende positieve verandering is ingezet op het gebied van mijn communicatie en effectiviteit, zowel individueel als binnen een groep.” Jos, teammanager TNO.

“Ik vond het lastig om voor mezelf op te komen en vermeed confrontaties. Door de coaching heb ik geleerd dat je ook voor jezelf kunt opkomen zonder dat je daarmee iemand “verliest”. Ik voelde me bij Marijke op mijn gemak, waardoor ik open kon zijn. Ze was begripvol, had geduld, maar was ook streng op z’n tijd, waardoor ik in dit traject in eigen tempo kon groeien.” L.N. Kwaliteitsmedewerker.

Marijke wisselt theorie, lichaamswerk, steun, (milde, maar toch stevige) confrontatie, meditatie, humor en symboliek op een speelse manier met elkaar af. Wat ze deed bleek steeds opnieuw zeer passend voor de situatie. Daardoor kon ik dingen begrijpen èn ervaren.” Harmke, senior gedragswetenschapper.

Het doel van de coaching was dat ik meer zelfvertrouwen zou krijgen en mij zekerder zou voelen over mijn bijdrage. Dat ik me durf uit te spreken zonder dat dit onnodige spanning en emoties oproept. Ik heb grote stappen gezet waar ik trots op ben. Ik zeg makkelijker wat ik denk en voel, en neem nu ook meer verantwoordelijkheid. Andere mensen weten wat ze aan mij hebben. Ook heb ik meer inzicht waarom dingen gaan zoals ze gaan, wat maakt dat ik minder ga malen. Bij Marijke voelde ik mij thuis, de begeleiding heb ik als prettig ervaren. “ Marissa.

We could take the time to understand my unique challenges that I was facing and examine the most effective way to move forward. I felt safe enough to discuss some more personal issues.  The coach was able to identify areas of improvement that I may not have otherwise realized and would hold me back. I am very satisfied about the coaching. I have noticed an improvement in my soft skills with colleagues and overall, my work has benefited.” W Roberts, Controls Engineer at Royal HaskoningDHV.

Marijke’s excellent communication skills, coupled with her ability to offer support in English, were invaluable to me as I navigated my career in the Netherlands. She has a unique talent for preparing professionals to seize their desired promotions and excel in more leadership positions.” C Acar, Associate Professor University of Twente.

Training

“Fijn om een ervaringsdeskundige te hebben. Zeer goed voorbereid, waardoor veel rust in de training.”

“De verhalen van anderen zijn herkenbaar. Je leert van elkaar. De sfeer is open en ontspannen. Marijke weet je op een prettige, ongedwongen manier uit te dagen.” Barend, aquatisch ecoloog. 

“Ik zie nu beter mijn eigen kwaliteiten en waar ik een aanvulling kan zijn op mijn extraverte collega’s. Marijke is een veelzijdige trainer die tot de kern van het probleem wil komen. Doordat je leert hoe je een situatie kunt aanpakken en oefent, is de drempel een stuk lager om het ook daadwerkelijk te doen.” Ellen


“Ik heb praktische tips gehad om meer ruimte te nemen en mezelf beter te laten zien. De training bood zowel concrete handvatten, als een diepere laag over waarom ik het lastig vind om ruimte te nemen. Marijke sluit aan bij wat er in de groep en bij individuele deelnemers speelt, het voelt echt als maatwerk.”

“Marijke besteed veel aandacht aan iedere cursist door een situatie te bespreken die de cursist zelf aanreikt.  Soms doet ze dat door een situatie na te spelen. Dit is heel verhelderend.” 

‘’Ik vind het zeer knap dat Marijke door weet te dringen tot de kern van de vraag. Vervolgens geeft ze gericht handvatten mee, dat was heel prettig. Het werken in een kleine groep is fijn, er is veel tijd voor persoonlijke aandacht.’’ J.N.

Ook zin om met mij te werken? Neem contact op.