testimonials

Training

“Ik zie nu beter mijn eigen kwaliteiten en ook waar ik een aanvulling kan zijn op mijn extraverte collega’sMarijke is een veelzijdige trainer die tot de kern van het probleem wil komen. Doordat je op de cursus hebt geleerd hoe je een bepaalde situatie kunt aanpakken en het al hebt geoefend, wordt de drempel een stuk lager om het nu dan ook daadwerkelijk te doen.” Ellen

“De training geeft inzicht in verschillen tussen introvert en extravert en biedt praktische handvatten hoe je als introvert je toegevoegde waarde kunt laten zien op een manier die bij jou past. Door de oefeningen krijg je inzicht in jouw werkwijze en welke kwaliteiten daarin schuilen. Marijke begeleidt de training op een bijzonder prettige, rustige en professionele wijze.” Marloes

De kleinschaligheid en aandacht zorgde er voor dat ik mij niet kon verbergen in de groep, waardoor ik er des te meer uit heb gehaald.

“Fijn om een ervaringsdeskundige te hebben. Zeer goed voorbereid, waardoor veel rust in de training”

“De verhalen van anderen zijn herkenbaar. Je leert van elkaar. De sfeer is open en ontspannen. Marijke weet je op een prettige, ongedwongen manier uit te dagen.” Barend, aquatisch ecoloog. 

Ik heb praktische tips gehad om meer ruimte te nemen en mezelf daardoor beter te laten zien. De training bood zowel concrete handvatten, als een diepere laag over waarom ik het lastig vind om ruimte te nemen. Marijke is een trainer die aansluit bij wat er in de groep en bij de individuele deelnemers speelt, waardoor het echt voelde als een training op maat.”

“Marijke besteed veel aandacht aan iedere cursist door een situatie te bespreken die de cursist zelf heeft aangereikt.  Soms doet ze dat door een situatie na te spelen. Dit is heel verhelderend. De tips die Marijke geeft werken heel goed. Het is mooi om te zien hoe cursisten hierin groeien.” 

“Relevant, goed onderbouwd, kleine groep. Spiegel voor je eigen introverte blokkades.” Wijnand, sr adviseur Wereldbank.


Coaching

“Ik heb meer zelfvertrouwen en pak meer mijn rol. Dat krijg ik ook terug van collega’s. Dit traject beklijft veel meer dan korte cursussen. Marijke hielp me zaken scherp te krijgen en maakte dingen concreet. En dat alles in een ontspannen sfeer.” Kees, omgevingsmanager.

In aanloop naar een potentiële nieuwe functie als teamleider wilde ik uitzoeken of ik het in me heb om deze functie op me te nemen en ook of ik het zelf wel wil. In zes sessies hebben we gewerkt aan issues waar ik mee zat. Eerst onderbouwd met theorie, zodat ik beter begreep wat er aan de hand was en dan samen manieren vinden om praktisch aan de slag te gaan. Dat werkte voor mij erg goed. Ik weet nu hoe ik mijn zichtbaarheid vergroot, overleggen productief houd, en om kan gaan met voor mij lastige situaties. Ik zie de toekomst positief tegemoet: ik kan het en ga het doen! Teamleider Wageningen Food Safety Research.

In slechts een paar sessies heb ik het idee dat er een blijvende positieve verandering is ingezet op het gebied van mijn communicatie en effectiviteit, zowel individueel als binnen een groep. Door het formuleren van ‘huiswerk’ aan het einde van elke sessie, en een korte terugblik in de daaropvolgende sessie was de effectiviteit hoog. Ik beveel Marijke van harte aan vanwege haar individuele benadering en effectieve aanpak.” Jos, teammanager TNO.

Marijke heeft me geleerd het “denken voor anderen”  los te laten. Meer ruimte durven nemen. De verschillende kanten van problemen aandachtig bekijken, ook van andere invalshoeken. Het maakt me moediger, vrijer en rustiger. Het helpt me bij het zetten van spannende stappen. Het traject heb ik ervaren als steunend, alleen al doordat er onverdeelde aandacht was voor mijn dilemma’s/kwesties, met gevarieerde werkwijze/invalshoeken. En als passend bij mijn doelen.”  Ineke.

Marijke wisselt theorie, lichaamswerk, steun, (milde, maar toch stevige) confrontatie, meditatie, humor en symboliek op een speelse manier met elkaar af. Wat ze deed bleek steeds opnieuw zeer passend voor de situatie. Daardoor kon ik dingen begrijpen èn ervaren.” Harmke, senior gedragswetenschapper.

“Ik voel me steviger, rustiger en meer autonoom. Ik ken mezelf wat beter nu.” Anoniem.

Ook zin om met mij te werken? Neem contact op.