training

zichtbaarheid introverte professionalMijn trainingen zijn gericht op het beter tot hun recht laten komen van medewerkers met een meer introverte persoonlijkheid.

Introverte mensen horen op het werk nogal eens dat ze onvoldoende zichtbaar zijn. Dat komt doordat we extravert gedrag tot norm hebben verheven. We waarderen sociaal, spontaan en energiek gedrag. Introverte kwaliteiten komen daardoor lang niet altijd tot hun recht.
Hieronder een kort overzicht van mijn trainingsaanbod. De diverse links verwijzen naar de pagina’s met meer info en de mogelijkheid tot aanmelden.

Update i.v.m. COVID-19:
Bij elke training staat aangegeven welke maatregelen worden genomen om een ieders gezondheid te waarborgen en te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.

Trainingen Persoonlijke effectiviteit voor introverte professionals
Vind jij het lastig om in een overleg het woord te nemen? Ben jij bedachtzaam en heb je moeite met small talk? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon. 

In deze trainingen Persoonlijke effectiviteit leer je als introvert wat er nodig is om je kwaliteiten optimaal tot hun recht te laten komen en je bijdrage zichtbaar te maken. Je vergroot je handelingsrepertoire, en je zelfvertrouwen en impact nemen toe. Je kunt kiezen voor een meerdaagse of een 1-daagse training.

Een deelnemer over de meerdaagse (2019):
De training oversteeg de verwachtingen. De kleinschaligheid en aandacht zorgde er voor dat ik mij niet kon verbergen in de groep, waardoor ik er des te meer uit heb gehaald. Verder was het goed dat de aangedragen leerpunten eerst goed geanalyseerd werden zodat echt het achterliggende probleem aangepakt kon worden.

Informatie over inhoud, werkwijze, kosten en aanmelden:
Persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional: meerdaagse training
Persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional:1-daagse
Personal efficiency for the introverted professional: 1 or 2- day courses.
Eerst lezen wat het anderen heeft opgeleverd? Veel deelnemers doen mee omdat ze zich zo herkennen in mijn blogs. Wellicht geeft ook jou dat een indruk of mijn aanbod bij je past.

Omgaan met confrontaties en conflicten voor introverte mensen.
Geschikt voor deelnemers die al gewerkt hebben aan hun persoonlijke effectiviteit en moeite (blijven) hebben met meningsverschillen en conflicten. In deze 1-daagse training oefen je in de middag met een trainingsacteur.

In company trainingen voor professionals of leidinggevenden
Ik verzorg ook trainingen in company. Dat kan een groep van introverte professionals zijn, of juist een mix van introverte en extraverte medewerkers. 

Als leidinggevende kan het een uitdaging zijn de samenwerking tussen introverte en extraverte mensen soepel te laten verlopen.  Introverte medewerkers zijn soms teveel op de achtergrond, en laten in een overleg minder van zich horen. Met als gevolg dat hun kennis en kunde onvoldoende wordt benut. Hoe kan je hun bijdrage optimaliseren?
Als je dit herkent, neem dan contact op. Dit type training gaat om maatwerk.

Train de trainer
Ben je trainer en wil je introverte deelnemers beter tot hun recht laten komen in je training? Kijk dan of mijn train de trainer workshop iets voor jou is.