wie is

Mimicri training is Marijke van Dusseldorp.  Ik ben een introvert die, indien nodig, behoorlijk extravert gedrag kan vertonen. Ik kan het zelfs zo goed dat ik uit eigen ervaring weet hoe het voelt als je hier te ver of te lang in doorschiet.

Het boek van Susan Cain (Stil, de kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen),  en andere boeken over introversie waren eyeopeners voor mij. Natuurlijk wist ik best dat ik een voorkeur heb voor introvert gedrag, maar ik had me niet gerealiseerd dat dit betekent dat ik echt anders in elkaar zit dan mensen met een voorkeur voor extravert gedrag. Dat ik daardoor wezenlijk andere kwaliteiten heb en andere behoeftes, dat zelfs mijn hersenen anders werken dan die van meer extraverte mensen. Hoewel iedereen zich zowel introvert als extravert kan gedragen, maakt het voor je effectiviteit (en je gezondheid!) wel degelijk uit wat je eigen voorkeursgedrag is.

Nu ikzelf besef wat voor impact de dimensie introvert – extravert heeft op mijn functioneren, richt ik mijn aandacht met name op introverte professionals. Aandacht voor dit thema zal introverte mensen helpen om tot bloei te komen en meer impact te hebben, en teams om tot betere en meer vernieuwende resultaten te komen.

Ik heb ervaring in management, academisch onderwijs en onderzoek. Bij TNO begeleidde ik een teamveranderingstraject en had er gedurende 10 jaar diverse functies, waaronder projectleider, coach, teamleider. Eerder werkte ik aan de universiteiten van Wageningen en Nijmegen.

Mezelf persoonlijk en professioneel blijven ontwikkelen zie ik als een voorwaarde voor de kwaliteit van mijn werk. Zo heb ik me de afgelopen jaren geschoold in Deep  Democracy (2019),  Transactionele Analyse en Voice Dialogue (2020). Door wandelen, lezen, schrijven en af en toe een stilteretraite laad ik als introvert mijn accu op. Het afwisselend werken als coach, trainer en trainingsacteur vind ik leuk en voorkomt dat ik teveel in mijn hoofd zit. Als vrijwilliger werk ik bij de Voorleesexpress. Een landelijk initiatief om laaggeletterdheid en taalachterstand bij jonge kinderen (2-8 jaar) terug te dringen. Mijn werk is een combinatie van voorlezen, leuke laagdrempelige taalspelletjes doen en de ouders hierbij te betrekken. Heel erg leuk om mijn liefde voor taal en boeken in te zetten voor deze kinderen met als doel dat ze daarna op school makkelijker meekomen en beter kunnen leren.

Klik hier voor een uitgebreid CV of bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Coach en trainer Marijke van Dusseldorp