omgaan met confrontaties en conflicten

Eerstvolgende training 1 oktober  (vol) 

omgaan met conflicten

illustratie Thé Tjong-Khing uit Alles Kits van A. Koolhaas

VOOR WIE
Voor introverte mensen die hebben deelgenomen aan één van mijn trainingen Persoonlijke effectiviteit. Deze dag is zowel bedoeld als opfrisser als voor verdere verdieping op subthema’s. In de middag is er gelegenheid situaties te oefenen met een trainingsacteur.

Het thema voor de training van 1 oktober is:
Meningsverschillen, confrontaties en conflicten: hoe houd ik ze constructief?

Je bent in staat in te breken in een discussie, je deelt je mening ook als die nog niet helemaal ‘rijp’ is in jouw ogen, je begrijpt dat meer extraverte mensen op een andere manier communiceren dan jij. Maar wat doe je als het er echt om spant? Als er een reactie komt waar je geen raad mee weet? Als de ander keihard tegen jou in gaat?

INHOUD
Veel introverte mensen mijden zoveel mogelijk de confrontatie uit angst voor een heftige reactie van de ander, of omdat ze bang zijn niet direct een weerwoord te hebben. Hoe dien je meer extraverte mensen van repliek? Wat doe je als de emoties hoog oplopen? Het uit de weg blijven gaan van dit soort situaties maakt de angst ervoor alleen maar groter.

In deze verdiepende training ontdek je wat jouw voorkeursstijl is in het omgaan met confrontaties en conflicten en leer je dat je ook anders met meningsverschillen en conflicten om kunt gaan. In de middag oefen je met een trainingsacteur situaties uit je eigen praktijk die jij lastig vindt. Dit kan een conflictsituatie zijn, maar ook iets anders.

RESULTAAT

  • je bent in staat effectiever met meningsverschillen en conflicten om te gaan, ook als de emoties hoog oplopen
  • door het oefenen heb je ervaren hoe je kunt omgaan met voor jou lastige praktijksituaties
  • je hebt jouw vaardigheden in het communiceren met meer extraverte mensen versterkt
  • je zelfbewustzijn over jouw persoonlijke effectiviteit is toegenomen. Dit geeft je het vertrouwen een volgende stap te maken in je persoonlijke groei.


ALGEMENE WERKWIJZE VERDIEPENDE TRAINING

  • Delen en oogsten van ervaringen. Dat maakt je bewust van wat je nu anders doet, en wat het effect daarvan is. Dit geeft inzicht en zelfvertrouwen. Je leert ook door van anderen te horen wat goed gaat en wat nog lastig is.
  • Concreet aan de slag met je eigen vragen en behoeftes. Van tevoren ontvang je een intakeformulier waarin je aangeeft waar je in de praktijk tegenaan loopt en wat je wilt oefenen. Op basis van de leerwensen van de deelnemers maak ik een programma op maat.
  • Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: omgaan met conflicten en meningsverschillen (1 oktober 2019), het geven en ontvangen van feedback, aansluiting vinden op een netwerkbijeenkomst, onderhandelen.
  • Situaties uitspelen en oefenen met elkaar en met een trainingsacteur.
  • Waar van toepassing krijg je verdieping vanuit de theorie.


PRAKTISCH
Datum: 1 oktober. Kan je niet op 1 oktober? Laat me weten, bij voldoende belangstelling plannen we in overleg een 2e datum.
Tijd: 9.45 uur (inloop 9.30 uur) – 17.00 uur (uitloop tot 17.15 uur).
Locatie: Arnhem,  Grote Oord 15 (boven boekhandel Ongerijmd, 5 min. lopen van Arnhem Centraal Station
Kosten: 350 Euro, exclusief 21% btw. Deze kosten zijn inclusief lunch en hand-outs.
Groepsgrootte: minimaal 4 en maximaal 6.
Trainer: Marijke van Dusseldorp
Acteur: Paulien Weikamp

AANMELDEN

Datum *

Naam *

Telefoonnummer *

E-mail *

Mailadres factuur en evt. opmerkingen

Ik ga akkoord met de leveringsvoorwaarden
Ik ga ermee akkoord dat jullie mijn gegevens opslaan