persoonlijke effectiviteit 4 dagdelen

introvert training 4 dagdelen

Planning najaar volgt.

Deze meerdaagse training over persoonlijke effectiviteit is ontwikkeld voor professionals met een meer introverte persoonlijkheid die een flinke sprong willen maken in het vergroten van hun impact en zichtbaarheid op het werk.

Je gaat ontdekken wat jouw manier van werken is, en hoe je van daaruit beter tot je recht komt en meer zichtbaar bent. Je werkt aan een zelfbewuste houding waarbij gelijkwaardig zijn aan de ander en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen inbreng centraal staan. Je breidt je handelingsrepertoire uit, waardoor je persoonlijke effectiviteit en impact groter worden.

Een deelnemer aan het woord
“Deze training heeft mijn zelfvertrouwen vergroot en ervoor gezorgd dat ik me zelf meer op de voorgrond plaats, mijn ideeën/ suggesties durf uit te spreken en minder afhaak tijdens gesprekken en in overleggen. ”  Jeanne.

De training is verspreid over meerdere dagen, waardoor je optimaal gebruik maakt van het toepassen van het geleerde in de praktijk en je datgene wat nog lastig is in een volgende bijeenkomst kunt inbrengen. De 4 dagdelen zijn verspreid over 2 hele dagen, of over 1 hele dag en 2 halve. Tussen de trainingsdagen door heb je tijd om met het geleerde in de praktijk te oefenen. Het rendement van een training zit ‘m voor 70% in wat je er in de praktijk mee doet, en voor 20% in tussentijdse feedback en coaching! De training verspreiden over 3 dagen is qua leerrendement dan ook het meest gunstig.

Inhoud

De eerste dag besteden we aandacht aan

 • Basiskennis en achtergronden van introvert en extravert gedrag.
 • Jouw specifieke kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen.
 • Communiceren met meer extraverte, dominante persoonlijkheden.
 • Zichtbaarheid in overlegsituaties.

De tweede en eventuele derde dag besteden we aandacht aan

 • Ontdekken van jouw specifieke werkwijze en hoe je deze expliciet en zichtbaar maakt.
 • Onderkennen van je eigen behoeftes en hoe je die kenbaar maakt.
 • Bewustwording van oude reflexen en beter omgaan met die innerlijke kritische stem: hoe kan je zelf de regie nemen.
 • Invulling naar aanleiding van specifieke leerwensen.

Werkwijze

Het werken in een kleine groep van gelijkgestemden zorgt voor veiligheid, diepgang en veel persoonlijke aandacht. Na de eerste dag geeft het uitwisselen van ervaringen zicht op wat voor jou (en anderen) werkt en welke elementen je al succesvol hebt toegepast.

 • Schriftelijke intake vooraf: wat vind je lastig, wat zijn je leerwensen?
 • Als voorbereiding op de training maak je een huiswerkopdracht.
 • Oefeningen en actieve werkvormen worden afgewisseld met theorie.
 • Thema’s worden uitgewerkt aan de hand van eigen situaties van de deelnemers.
 • Aan het einde van de eerste dag krijg je een persoonlijke opdracht mee om aan te werken en nieuw gedrag uit te proberen. Hier komen we in de daarop volgende bijeenkomst op terug.
 • Tussendoor houd je contact met een buddy.
 • Mogelijkheid tot tussentijds contact met de trainer.


Resultaten

 • Je bent je bewust van je eigen toegevoegde waarde in je werk en organisatie.
 • Je kan vanuit meer zelfvertrouwen in contact treden met extraverte, dominante mensen waardoor je persoonlijke effectiviteit toeneemt.
 • Je bent je bewust van hoe je overkomt op anderen en kan daarin sturen.
 • Je hebt het geleerde toegepast in de praktijk, zicht gekregen op jouw belemmeringen en succesfactoren. Je weet onder welke voorwaarden jij goed functioneert.


Voor wie?

Voor mensen met een meer introvert temperament die een flinke stap willen zetten in het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit. Lees wat het anderen heeft opgeleverd.
Vind je 4 dagdelen teveel? Er is ook een 1-daagse training. Al zeggen deelnemers van de meerdaagse dat ze achteraf heel blij waren met deze keuze: door de terugkom momenten waren ze er een bepaalde periode intensief mee bezig en boekten ze zichtbaar resultaat.

Praktisch

Duur: 4 dagdelen, verspreid over 2, 3 of 4 dagen.
Data 2021: planning najaar volgt. Laat me weten als je belangstelling hebt, dan houd ik rekening met jouw beschikbaarheid.
Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Arnhem (5 min. lopen van CS).
Aantal deelnemers: 3-4. Meld je als eerste aan en heb zelf invloed op de data en dagdelen.
Kosten: €795,- ex. 21% btw. inclusief documentatie, koffie/thee en lunch.
Trainer: Marijke van Dusseldorp.
Lees hier over de maatregelen i.v.m. COVID-19.


Aanmelden

Meld je bij voorkeur minstens een maand van tevoren aan. Is het kort dag? Bel me dan even. Komen deze data je niet uit? Of wil je middagen i.p.v. ochtenden? Laat het me weten, wellicht kan ik nog schuiven met tijden of data of plan ik alvast een volgende training in op dagen dat jij mee kunt doen. Heb je vragen of wil je eerst meer info? Neem gerust contact op, ik sta je graag te woord.

Schrijf je in voor mijn blogs. Die ontvang je niet vanzelf.

  Datum *

  Naam *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Ik ben lid van Nibi
  Mailadres factuur en evt. opmerkingen

  Ik ga akkoord met de leveringsvoorwaarden
  Ik ga ermee akkoord dat jullie mijn gegevens opslaan