meerdaagse training persoonlijke effectiviteit

Eerstvolgende training start 1 oktober 2020, nog 1 plek vrij

Deze meerdaagse training over persoonlijke effectiviteit is ontwikkeldsprong vooruit in zichtbaarheid voor professionals met een meer introverte persoonlijkheid die een flinke sprong willen maken in het vergroten van hun impact en zichtbaarheid op het werk.


Je gaat ontdekken wat jouw manier van werken is, en hoe je van daaruit beter tot je recht komt en meer zichtbaar bent
. Je werkt aan een zelfbewuste houding waarbij gelijkwaardig zijn aan de ander en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen inbreng centraal staan.
Deze training maakt je bewust van verschillen tussen introverte en extraverte mensen, en stelt je in staat makkelijker te bewegen op de as Introvert – Extravert gedrag. Je breidt je handelingsrepertoire uit, waardoor je persoonlijke effectiviteit en impact groter worden.

Twee deelnemers aan het woord:

“Marijke leerde me zien dat introverte mensen hun eigen kwaliteiten hebben die voor een bedrijf erg belangrijk kunnen zijn. Ze analyseerde samen met de groep concrete situaties waarin de aanwezigen moeite hebben met hun introverte karakter. Ze weet daarbij diep door te dringen in wat er op die momenten in je hoofd gebeurt.
Het is waardevol dat de groep uit professionals bestaat. De verhalen zijn herkenbaar. Je leert van elkaar. De sfeer is open en ontspannen. Marijke weet je op een prettige, ongedwongen manier uit te dagen.
Een aanrader voor alle introverte mensen die willen leren om hun weg te vinden in deze toch wel sterk extraverte wereld.” Barend de Jong, aquatisch ecoloog.

“De training geeft inzicht in verschillen tussen introvert en extravert en biedt praktische handvatten hoe je als introvert je toegevoegde waarde kunt laten zien op een manier die bij jou past. Door de oefeningen krijg je inzicht in jouw werkwijze en welke kwaliteiten daarin schuilen. Marijke begeleidt de training op een bijzonder prettige, rustige en professionele wijze.”  Marloes.

De training is verspreid over meerdere dagen, waardoor je optimaal gebruik maakt van het toepassen van het geleerde in de praktijk en je datgene wat nog lastig is in een volgende bijeenkomst kunt inbrengen. De 4 dagdelen zijn verspreid over 2 hele dagen, of over 1 hele dag en 2 halve. Tussen de trainingsdagen door heb je tijd om met het geleerde in de praktijk te oefenen. Het rendement van een training zit ‘m voor 70% in wat je er in de praktijk mee doet, en voor 20% in tussentijdse feedback en coaching! De training verspreiden over 3 dagen is qua leerrendement dan ook het meest gunstig.

INHOUD

De eerste dag besteden we aandacht aan

 • Basiskennis en achtergronden van introvert en extravert gedrag.
 • Jouw specifieke kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen.
 • Communiceren met meer extraverte, dominante persoonlijkheden.
 • Zichtbaarheid in overlegsituaties.

De tweede en derde dag besteden we aandacht aan

 • Ontdekken van jouw specifieke werkwijze en hoe je deze expliciet en zichtbaar maakt.
 • Ontdekken van je eigen behoeftes en hoe je die kenbaar maakt.
 • Afhankelijk van de leerwensen: assertief handelen, nee zeggen, netwerken, presenteren, onderhandelen, acquisitie doen, solliciteren, omgaan met een conflict.

Na de eerste dat geeft het uitwisselen van ervaringen zicht op wat voor jou (en anderen) werkt en welke elementen je al succesvol hebt toegepast. Je oefent met situaties die je lastig vindt.

 WERKWIJZE

Ik ben soms trainer, soms coach, afhankelijk van wat er nodig is op dat moment. Het werken in een kleine groep van gelijkgestemden zorgt voor veiligheid, diepgang en veel persoonlijke aandacht.

 • Schriftelijke intake vooraf: wat vind je lastig, wat zijn je leerwensen?
 • Als voorbereiding op de training maak je een huiswerkopdracht.
 • Oefeningen en actieve werkvormen worden afgewisseld met theorie.
 • Alle thema’s worden uitgewerkt met behulp van cases van de deelnemers.
 • Aan het einde van de trainingsdag krijg je een persoonlijke opdracht mee om aan te werken en nieuw gedrag uit te proberen. Hier komen we in de daarop volgende bijeenkomst op terug.
 • Tussendoor houd je contact met een buddy.
 • Mogelijkheid tot tussentijds contact met de trainer.

RESULTATEN

 • Je bent je bewust van je eigen toegevoegde waarde in je werk en organisatie.
 • Je kan vanuit meer zelfvertrouwen in contact treden met extraverte, dominante mensen waardoor je persoonlijke effectiviteit toeneemt.
 • Je bent je bewust van hoe je overkomt op anderen en kan daarin sturen.
 • Je hebt het geleerde toegepast in de praktijk, zicht gekregen op jouw belemmeringen en succesfactoren. Je weet onder welke voorwaarden jij goed functioneert.

VOOR WIE?

Voor mensen met een meer introvert temperament die een flinke stap willen zetten in het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit. Lees wat het anderen heeft opgeleverd.
Vind je 4 dagdelen teveel? Er is ook een 1-daagse training. Al zeggen deelnemers van de meerdaagse dat ze achteraf heel blij waren met deze keuze: door de terugkom momenten waren ze er een bepaalde periode intensief mee bezig en boekten ze zichtbaar resultaat.

PRAKTISCH

Duur: 4 dagdelen.
Data 2020: 1 oktober (hele dag) + 5 november (ochtend) + 3 december (ochtend)
OF 10 november (hele dag) + 8 december (hele dag).
Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Arnhem (5 min. lopen van CS).
Aantal deelnemers: 4 (nog 1 plek vrij).
Kosten: €745,- ex. 21% btw. inclusief documentatie, koffie/thee en lunch.

Trainer: Marijke van Dusseldorp

AANMELDEN  Meld je bij voorkeur minstens een maand van tevoren aan. Is het kort dag? Bel me dan even. Komen deze data je niet uit? Of wil je middagen i.p.v. ochtenden? Laat het me weten, wellicht kan ik nog schuiven met tijden of data of plan ik alvast een volgende training in op dagen dat jij mee kunt doen. Heb je vragen of wil je eerst meer info? Neem gerust contact op, ik sta je graag te woord.

Schrijf je in voor mijn blogs. Die ontvang je niet vanzelf.

Datum *

Naam *

Telefoonnummer *

E-mail *

Ik ben lid van Nibi
Mailadres factuur en evt. opmerkingen

Ik ga akkoord met de leveringsvoorwaarden
Ik ga ermee akkoord dat jullie mijn gegevens opslaan