meerdaagse training persoonlijke effectiviteit

Deze meerdaagse training over persoonlijke effectiviteit is ontwikkeldsprong vooruit in zichtbaarheid voor professionals met een meer introverte persoonlijkheid die een flinke sprong willen maken in het vergroten van hun impact en zichtbaarheid op het werk.

Eerstvolgende training start 26 september

Twee deelnemers aan het woord:

“Marijke leerde me zien dat introverte mensen hun eigen kwaliteiten hebben die voor een bedrijf erg belangrijk kunnen zijn. Ze analyseerde samen met de groep concrete situaties waarin de aanwezigen moeite hebben met hun introverte karakter. Ze weet daarbij diep door te dringen in wat er op die momenten in je hoofd gebeurt.
Het is waardevol dat de groep uit professionals bestaat. De verhalen zijn herkenbaar. Je leert van elkaar. De sfeer is open en ontspannen. Marijke weet je op een prettige, ongedwongen manier uit te dagen.
Een aanrader voor alle introverte mensen die willen leren om hun weg te vinden in deze toch wel sterk extraverte wereld.” Barend de Jong, aquatisch ecoloog.

“De training geeft inzicht in verschillen tussen introvert en extravert en biedt praktische handvatten hoe je als introvert je toegevoegde waarde kunt laten zien op een manier die bij jou past. Door de oefeningen krijg je inzicht in jouw werkwijze en welke kwaliteiten daarin schuilen. Marijke begeleidt de training op een bijzonder prettige, rustige en professionele wijze.”  Marloes.

Je gaat ontdekken wat jouw manier van werken is, en hoe je van daaruit beter tot je recht komt en meer zichtbaar bent. Je werkt aan een zelfbewuste houding waarbij gelijkwaardig zijn aan de ander en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen inbreng centraal staan.
Deze training maakt je bewust van verschillen tussen introverte en extraverte mensen, en stelt je in staat makkelijker te bewegen op de as Introvert – Extravert gedrag. Je breidt je handelingsrepertoire uit, waardoor je persoonlijke effectiviteit en impact groter worden.

De training is verspreid over meerdere dagen, waardoor je optimaal gebruik maakt van het toepassen van het geleerde in de praktijk en je datgene wat nog lastig is in een volgende bijeenkomst kunt inbrengen. De variant van 2 hele dagen lijkt efficiënter, maar die van 3 dagdelen is effectiever. Deze geeft je het grootste leerrendement: door de kortere duur per keer blijft je energie op peil, je hebt meer tijd om tussendoor te oefenen, en er is meer kans dat een bepaalde oefensituatie (bv. een presentatie of een vergadering) zich voordoet in de periode van de training. Het rendement van een training zit ‘m voor 70% in wat je er in de praktijk mee doet, en voor 20% in tussentijdse feedback en coaching!

INHOUD

De eerste dag besteden we aandacht aan

 • Basiskennis en achtergronden van introvert en extravert gedrag.
 • Kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen van jou als introvert.
 • Communiceren met meer extraverte, dominante persoonlijkheden.
 • Zichtbaarheid in overlegsituaties.

De tweede en derde dag besteden we aandacht aan

 • Ontdekken van jouw werkwijze en hoe je deze expliciet en zichtbaar maakt.
 • Ontdekken van je eigen behoeftes en hoe je die kenbaar maakt.
 • Afhankelijk van de leerwensen: assertief handelen, nee zeggen, netwerken, presenteren, onderhandelen, acquisitie doen, solliciteren, omgaan met een conflict.

Het uitwisselen van ervaringen geeft zicht op wat voor jou (en anderen) werkt en welke elementen je al succesvol hebt toegepast. Je oefent met situaties die je lastig vindt.

 WERKWIJZE

We hebben een coachende wijze van trainen. Het werken in een kleine groep gelijkgestemden zorgt voor veiligheid, diepgang en veel persoonlijke aandacht.

 • Schriftelijke intake vooraf: wat vind je lastig, wat zijn je leerwensen?
 • Als voorbereiding op de training maak je een huiswerkopdracht en vul je een vragenlijst in die duidelijk maakt hoe je scoort op de as Introvert – Extravert gedrag.
 • Oefeningen en actieve werkvormen worden afgewisseld met theorie.
 • Alle thema’s worden uitgewerkt met behulp van cases van de deelnemers.
 • Aan het einde van de eerste en de tweede dag krijg je een persoonlijke opdracht mee om aan te werken en nieuw gedrag uit te proberen. Hier komen we in de daarop volgende bijeenkomst op terug.
 • Tussendoor houd je contact met een buddy.
 • Mogelijkheid tot tussentijds contact met de trainer.

RESULTATEN

 • Je bent je bewust van je eigen toegevoegde waarde in je werk en organisatie.
 • Je kan vanuit meer zelfvertrouwen in contact treden met extraverte, dominante mensen waardoor je persoonlijke effectiviteit toeneemt.
 • Je bent je bewust van hoe je overkomt op anderen en kan daarin sturen.
 • Je hebt het geleerde toegepast in de praktijk en zicht gekregen op de randvoorwaarden die jij nodig hebt en op jouw succesfactoren.

VOOR WIE?

Voor introverte mensen die een flinke stap willen zetten in het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit. Lees wat het anderen heeft opgeleverd.
Vind je meerdere dagen teveel? We verzorgen ook een 1-daagse training.

PRAKTISCH

Duur: 3 ochtenden (9.30-13.00 uur) OF op verzoek als 2 hele dagen (10- 16 uur).
Data: 26 september en 17 oktober en 7 november;
9 en 23 november en 14 december;
Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Arnhem (5 min. lopen van CS), of   Coachhuis  Velp, Emmastraat 24A, Velp (loopafstand van station Velp).
Aantal deelnemers: 4.
Kosten: €695,- ex. 21% btw. inclusief documentatie, koffie/thee en lunch.
Trainer: Marijke van Dusseldorp

AANMELDEN Komen deze data je niet uit? Of wil je graag middagen in plaats van ochtenden? Laat het me weten. Wil je eerst meer info? Neem gerust contact op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Die ontvang je niet vanzelf.

Datum *

Naam *

Telefoonnummer *

E-mail *

Ik ben lid van Nibi
Mailadres factuur en evt. opmerkingen

Ik ga akkoord met de leveringsvoorwaarden
Ik ga ermee akkoord dat jullie mijn gegevens opslaan
Gelieve dit veld leeg te laten.