Training ‘Persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional’

Ben jij bedachtzaam, sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, en heb je moeite met small talk? Kan je juist goed luisteren, observeren en analyseren? Ben je een kritische denker maar vind je het lastig om stante pede je mening te geven? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon. Ongeveer een derde tot de helft van de mensen is introvert.

De kwaliteiten van meer introverte mensen komen lang niet altijd tot hun recht. Dit komt doordat extravert gedrag zo ongeveer de norm is in onze huidige westerse samenleving. We waarderen juist sociaal, spontaan en energiek gedrag en het snel kunnen schakelen. Introverte mensen horen op het werk nogal eens dat ze onvoldoende zichtbaar zijn.

In deze training over persoonlijke effectiviteit leren mensen met een meer introverte persoonlijkheid wat er nodig is om hun kwaliteiten optimaal tot hun recht te laten komen en meer zichtbaar te zijn. Op een manier die bij hen past. Dat begint met bewustwording van eigen kwaliteiten en valkuilen, en ook van onuitgesproken verwachtingen en aannames. De training leert introverten constructief deel te nemen aan overlegsituaties en maakt hen bewust van eigen behoeftes en hoe ze die kenbaar maken.

Voor aanvang van de training ontvangen deelnemers een voorbereidende opdracht en een vragenlijst die duidelijk maakt hoe ze scoren op de dimensie Introvert – Extravert.

 • Onderwerpen van de training
  Kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen van de introvert
  Zichtbaarheid en inbreng in overlegsituaties
  Communiceren met dominante persoonlijkheden
  Inbreng van eigen cases en oefenen met acteur.
 • Resultaten
  De deelnemer is zich bewust van en heeft vertrouwen in de eigen toegevoegde waarde
  Vanuit zelfvertrouwen in contact treden met extraverte, dominante mensen
  De deelnemer is zich bewust van hoe hij/zij overkomt op anderen en kan daarin sturen.

“Deze training start de bewustwording van processen in je functioneren, en geeft je handvatten voor de praktijk”.
“Prettige sfeer, fijne begeleiding. Wel duidelijke leiding en lijn, maar tegelijk flexibel met ruimte voor mensen.”
“Training zat erg goed in elkaar, gaf inzicht in eigen en andermans gedrag. Trainers waren beiden erg inspirerend en zeer betrokken. Veel oefeningen gelardeerd met enige theorie.”
“Heldere concrete opdrachten. Tempo was natuurlijk, aanpak ook. Fijn dat het veel ‘doen’ was, en niet alleen denken en praten. Goede balans.”

Praktische informatie

Aanmelden kan via mail of telefoon bij
Marijke van Dusseldorp 0638276583, marijke@mimicri-training.nl. Bel of mail gerust voor meer informatie. Deze training kunnen we ook in company aanbieden.

Dit bericht is geplaatst in bewustwording. Bookmark de permalink.