coaching

persoonlijke coaching introvert

Persoonlijke coaching voor introverte mensen

Ik geloof dat we als mensen continu onderweg zijn. Meestal vinden we zelf onze weg, al of niet met steun van partner, familie of vrienden. Echter, soms komt er iets op je pad waar je geen raad mee weet, of je zit vast in gedragspatronen die je belemmeren. Je verlangt naar meer invloed of een grotere speelruimte. Dan is het zinvol een persoonlijke coach in te schakelen. Iemand die je begrijpt en je helpt je zelfkennis en zelfvertrouwen te vergroten.

Ik loop graag een stukje met je mee. Ik kan je ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling en bij het vergroten van je persoonlijke effectiviteit. Daarbij heb ik me gespecialiseerd in persoonlijke coaching voor introverte mensen. Als introvert zie ik dat introverte mensen zich – volledig ten onrechte – onzeker kunnen voelen en zich daardoor minder laten gelden. Dat vind ik heel jammer want je laat kwaliteiten van jezelf onbenut en je bijdrage wordt node gemist.

Werkwijze

In een eerste vrijblijvend gesprek maken we kennis, onderzoeken we samen wat je vraag is. Daarnaast is het belangrijk dat we allebei het gevoel hebben dat het ‘klikt’. Daarna kan ik een offerte op maat maken. Indien van toepassing is er bij start en afronding een gezamenlijk overleg met de leidinggevende. In de praktijk blijkt dat een traject van 5-8 sessies van 1,5 uur voor veel mensen voldoende is. Ter indicatie, zo’n traject kost 1100 -1980 Euro excl. btw. Onderwijsgevende instellingen betalen geen btw. Mocht je particulier betalen en een kleine beurs hebben dan is een lager tarief bespreekbaar.

Mijn aanpak is veelzijdig en stem ik af op jouw vraag. Soms zijn hardnekkige patronen uit je huidige leven terug te voeren op je familiesysteem. Als je dat onder ogen kan zien ervaar je ruimte voor ander gedrag.  Het begrijpen van patronen in communicatie en het omgaan met kwetsbaarheid komt vaak aan de orde. Hierbij laat ik me inspireren door het gedachtengoed van de Transactionele Analyse . Het kan zijn dat we werken met Voice Dialogue. Voice Dialogue is een methode om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun innerlijke drijfveren en meer kanten van zichzelf te kunnen gaan inzetten. Een kant van onszelf die we vaak goed kennen is de innerlijke criticus. Als je begrijpt dat die het beste met je voor heeft, kun je er makkelijker mee omgaan. Soms stap ik in de rol van trainingsacteur zodat je nieuw gedrag veilig kan uitproberen en onderzoeken. Bovenal doe ik wat past: bij jou, je vraag, de situatie en bij het moment.

Wat levert het op?

“Mijn gevoel van onmacht is weg, ik voel me minder afhankelijk en accepteer mijn introverte kant beter. Ook dat je invloed hebt op de stemmen in je hoofd, ze even op een andere plek in de ‘bus’ te zetten, heeft me enorm geholpen. Ik ben nu in staat barrières te slechten  met de kwaliteiten die ik heb. Daar ben ik heel blij mee.” Inger Ott, grafisch vormgever.

Ik vond het lastig om voor mezelf op te komen en vermeed confrontaties. Door de coaching heb ik geleerd dat je ook voor jezelf kunt opkomen zonder dat je daarmee iemand ‘verliest‘. “L.N. Kwaliteitsmedewerker.

Neem iets makkelijker de leidende rol, op mijn manier met ruimte voor inbreng anderen. En dan merk ik dat ik er soms nog lol in heb ook. Heb duidelijk meer werkplezier.” Senior scientist, Wageningen Universiteit.

Je zelfkennis en zelfvertrouwen nemen toe. Je hebt inzicht in het effect van jouw gedrag op anderen. Je kent je eigen handleiding en weet hoe je daar effectief mee om kunt gaan. Dat maakt dat je beter voor jezelf kan zorgen, en soepeler met anderen kan omgaan. Waar van toepassing krijg je theoretische onderbouwing en praktische handvatten. De mensen die ik coach worden vaak verrast door het feit dat ze al na een paar sessies resultaten boeken. 

Anderen over mij

“Je luistert, reikt aan en laat me zelf ontdekken.”

Ik voelde me bij jou op mijn gemak. Je was begripvol, had geduld, maar was ook streng op z’n tijd, waardoor ik in eigen tempo kon groeien.

Marijke werkt ogenschijnlijk zonder plan. In het hier en nu in alle rust er zijn en gaandeweg de vinger leggend op de zere plek. Precies die punten waar ik mee worstelde kwamen bovendrijven, terwijl ik zelf niet echt wist dat ik daarmee worstelde. Het traject heeft me een soort innerlijke rust gegeven en overall acceptatie van wat er was of niet was, en het besef dat jezelf invloed hebt op wat nog komt.”

Mensen zeggen dat ze zich bij mij op hun gemak voelen en open durven zijn. Ze voelen zich begrepen en serieus genomen. Ze waarderen dat ik goed kan afstemmen op hun specifieke vraag en op wat zij nodig hebben.

Iets voor jou?

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op. Of snuffel eerst eens door mijn blogs en testimonials.