hoe werkt

Maatwerk vereist een zorgvuldige voorbespreking en voorbereiding
Wat is precies de vraag? Waar loop jij of lopen jullie tegenaan? Waar gaat het nu eigenlijk om? Bij de trainingen voor introverte professionals doen we een schriftelijke intake waardoor ook trainingen maatwerk worden. Voor coachtrajecten en teambijeenkomsten doen we een mondelinge intake.

“Echt knap van je hoe je luistert, reflecteert, kernachtig samenvat en dan direct een werkvorm voor je ziet”

Doen wat past is het uitgangspunt
Ieder traject en elke training is anders. Werkvormen zijn ondergeschikt aan leerwensen, behoeftes en aan wat zich voordoet in het moment. Maatwerk leveren vereist ook improvisatietalent, gelukkig maar!

Marijke had snel door waar de schoen wringt en paste het programma aan op tussentijdse gebeurtenissen”
“Prettige sfeer, fijne begeleiding. Wel duidelijke leiding en lijn, tegelijk flexibel met ruimte voor mensen”

Aansluiten op de belevingswereld van de ander
Door mijn werkervaring en mijn introverte karakter herken ik de problematiek.  Dat maakt het werken met mij realistisch, effectief en plezierig.

Marijke zorgde ervoor dat ik me bij binnenkomst meteen op mijn gemak voelde en dat zorgde voor een fijne en open sfeer. Daarnaast heb ik enorm veel geleerd en wist Marijke precies hoe ze je iets duidelijk moest maken of op welke manier ze je kon helpen.” – deelnemer meerdaagse training voor introverte mensen.

“Professioneel, ontspannen en in contact, er was afwisseling, verrassende werkvormen en diepgang” – deelnemer intervisietraining.

Wat we ervaren, dat begrijpen we. Wat we begrijpen, dat passen we toe.
Er is aandacht voor denken, voelen en doen; die zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Actieve werkvormen zetten mensen in beweging en maken energie los. Dat verbindt en geeft ruimte voor bewustwording, reflectie, en de vertaalslag naar de werkvloer.

Lees wat het anderen heeft opgeleverd.

Samenwerking. In de training over conflicthantering werk ik samen met de zeer ervaren trainingsactrice Paulien Weikamp. De trainingen voor introverte professionals zijn (in aangepaste vorm) ook onderdeel van het aanbod van het CultuurCollege.  In communicatietrainingen werk ik samen met ElroyCOM Training en Mennen Training & Consultancy, beide actief in de academische sector, en met training en coaching bureau SBI Formaat.

coach voor introverte professionals