ENNE (J)A..Hoe breng ik dat nu een beetje tactisch?

imagesCAKV1UXUStel je bent enthousiast geworden over het Enneagram  en je bent inmiddels een beetje bekend met de drijfveren van de 9 types. Je realiseert je heel goed dat als je collega Jan (een optimist) enthousiast zijn nieuwe plan presenteert, jij als waarnemer daar eerst in alle rust over wil nadenken. Heel irritant voor Jan, hij ziet kansen en wil snel beslissen.  Dat begrijp je heel goed, en je weet ook dat het voor jou nu eenmaal anders werkt.

Tja, hoe kan je nu de inbreng  van de ander waarderen en tegelijkertijd aangeven waar jij behoefte aan hebt ? Dat kan als je met een open blik naar de ander kijkt en eerlijk naar jezelf bent. Contact begint met aansluiten bij de ander. Zoals Covey zei: eerst begrijpen, dan begrepen worden. Heb dus eerst oog voor wat de ander drijft en geef aan wat jouw behoefte is. Of nog simpeler, zeg JA…, EN zal ik dan…?

Het helpt als je de ander aanspreekt op een manier die bij die ander past. Dat is de wijze waarop de ander zelf communiceert. Is iemand altijd erg aardig  en geïnteresseerd in jou als persoon? Vraag dan eerst hoe  het met diegene gaat. Of is de ander meestal to the point en recht op zijn doel af? Dan ben jij dat ook.  Zoals we anderen benaderen, zo willen we ook graag zelf benaderd worden. Als je dat doet (in ieder geval probeert) heb je het werk eigenlijk al gedaan. Je ervaart dan waarin de ander verschilt van jezelf (als 5 merk je hoe lastig het voor je is Jan z’n enthousiasme te delen), en wat je eigen stokpaardje is (als 5 wil je altijd  meer informatie). Als dat verschil er mag zijn, is de kou vaak al uit de lucht. Of nog beter, lach er om! Dat is nu weer typisch ik, typisch jij. Erken het verschil en zie er de meerwaarde van. “JA Jan, dat is een leuk idee, EN zal ik dan een paar opties onderzoeken, dan ik kom volgende week op terug”.  

enneagramfigurenIn een notendop, hoe spreek je de types het beste aan? Wees..
serieus en precies, vraag naar verbetermogelijkheden bij de Perfectionist; aardig en complimenteus, scheid zaak van de persoon bij de Helper; positief, doelgericht, heb het over verwachtingen bij de Winnaar; inlevend, persoonlijk en eerlijk, vraag naar gevoelens bij de Individualist; feitelijk, helder en kalm, dien een verzoek in bij de Waarnemer; wees open, betrouwbaar, concreet, geef kader bij de Loyalist; positief en enthousiast, geef opties bij de Optimist; respectvol en direct, geef je grenzen aan bij de Leider; rustig, neem de tijd, vraag door, stel doelen bij de Bemiddelaar.

Dus, aan de slag, en hou vol. Oefening baart kunst en vergroot het (samenwerk)plezier.

Dit bericht is geplaatst in bewustwording, coaching, communicatie, teambuilding. Bookmark de permalink.