EN..NE wat voor type ben jij?

Ik werk graag met het enneagram. Dit model is al heel oud en geeft de 9 basistypen van de menselijke natuur weer. Het model maakt inzichtelijk wat iemand motiveert, en wat zijn kwaliteiten en valkuilen zijn. Benieuwd naar welk type jij bent? Kijk op http://www.enneagram-nederland.nl/Enneagram_Nederland/testen

We hebben alle 9 patronen in ons. Echter, als kind is één van deze patronen je overlevingsstrategie geworden om geliefd te worden – toen was dat noodzakelijk en waarschijnlijk heel effectief. Als volwassene kan dit patroon je echter in de weg zitten, en streeft het soms zijn doel voorbij. Dan houdt het je juist af van je essentie, en staat het je contact met de ander in de weg. Het model helpt je te begrijpen waarom je doet wat je doet, en wat nodig is om je ingesleten patroon te doorbreken. In organisaties en binnen teams helpt het de samenwerking te verbeteren.

In communicatie en samenwerking is het van belang dat je kunt aansluiten bij de ander. Dan is het handig als je weet wat de ander motiveert, want daar gaat zijn aandacht automatisch naar uit. Waar letten de 9 types vooral op?

  1. Hervormer/perfectionist: Wat moet er verbeterd worden? Wat doe ik of de ander niet goed? Wil goedkeuring door het juiste te doen en fouten te vermijden.
  2. Helper/gever: Wat zijn de behoeftes en gevoelens van de ander? Waar ben ik nodig? Wil anderen helpen en daarvoor waardering krijgen.
  3. Winnaar/performer/harde werker: Waar valt iets te winnen? Hoe lossen we dat snel en efficiënt op? Wil liefde en aandacht winnen door hard te werken en succesvol te zijn.
  4. Individualist/romanticus: Wat ontbreekt? Wat is mijn verlangen? Hoe druk ik mezelf uit? Wil verbondenheid/heelheid terugvinden.
  5. Waarnemer/observeerder/denker: Wat verwachten ze van mij? Wat zijn de feiten? Overzie ik het? Is dit logisch? Wil objectieve informatie en alles begrijpen om onafhankelijk te zijn.
  6. Loyalist/teamplayer/troubleshooter: Wie kan ik vertrouwen? Wat kan er misgaan? Is het wel veilig? Weet ik dat zeker? Wil veiligheid, zekerheid en duidelijkheid.
  7. Optimist/levensgenieter: Welke opties zijn er? Hoe houden we het leuk? Wat zijn de plannen voor de toekomst? Wil angst en pijn vermijden door leuke dingen te plannen en altijd opties te hebben.
  8. Leider/baas/krijgsman: Wie heeft de macht, wie moet beschermd, hoe houd ik controle, hoe kan ik dit beheersen? Wil respect door krachtig over te komen en kwetsbaarheid te vermijden.
  9. Bemiddelaar/vredestichter/onderhandelaar: Wat vinden de anderen? Wat is hun agenda? Hoe krijgen we consensus? Wil in harmonie met anderen zijn.

Elk type heeft zijn eigen focus. Als er verschillende types in je team werken dan is er een palet van aandachtspunten en kwaliteiten. Dat is mooi, je vult elkaar aan. Of irriteer je je vooral aan het feit dat de ander niet vanzelfsprekend hetzelfde wil als jij?

Stel je bent zelf een 3 en je directe collega is een 9. Jij bent een enthousiaste doener, je werkt snel, efficiënt en resultaatgericht, kunt je behoorlijk uitsloven en wat je doet trekt (gelukkig maar!) vaak de aandacht van anderen. Je collega (9) kan zich behoorlijk aan jou irriteren: die vindt jou manier van doen opzichtig en een beetje agressief. Hij wil namelijk het liefst in zijn eigen tempo, in een goede sfeer de gezamenlijke doelen bereiken, heeft daarbij veel aandacht voor wat jij wil en blijft zelf op de achtergrond. In jou (3) ogen komt hij (9) passief over, geeft hij nooit zijn eigen mening, laat hij zich makkelijk afleiden en neemt hij nooit een beslissing. En dat vind jij als 3 uitermate irritant. Samen heb je echter ook een boel te winnen: de 3 kan de 9 helpen om in actie te komen, iets binnen een bepaalde tijd af te maken en zich wat meer te profileren; de 9 kan de 3 helpen stil te staan bij wat nu echt belangrijk is, de zaken tot de juiste proportie terug te brengen, en laten ervaren dat dingen op zijn beloop laten soms een goede oplossing is.

Zo werk je effectiever samen en met meer plezier. Het helpt dan te weten wat jou en de ander drijft en waar jullie soms in overdrijven. En dat kan je ontdekken!

Door over het enneagram te lezen en ermee te oefenen. Ik houd je een spiegel voor en zo ontdek je jouw eigen – aardigheden en eigen – narigheden. Dan kun je waarderen waar je goed in bent en eens lachen om je eigen fixaties en gevoeligheden (als type 1 ben ik er weer ingetrapt: dit is nu al de 5de versie, de 2de was vast ook goed genoeg geweest). Het leuke is dat je er dan mee kan gaan spelen: jij bent aan zet in plaats van je automatische piloot. Dat voelt prettiger en het maakt je omgang met anderen soepeler en effectiever. En je gaat ontdekken hoe andere types graag benaderd willen worden. Daarover een volgende keer meer.

Verder lezen? De kernkwaliteiten van het Enneagram. Daniel Ofman & Rita van der Weck. Typisch ik, typisch jij; het enneagram, een handleiding bij mensen. H Nathans.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in bewustwording, coaching, communicatie. Bookmark de permalink.