coaching

Coaching voor introverte mensen
Ik geloof dat we als mensen continu onderweg zijn. Meestal vinden we zelf onze weg,coaching voor introverte mensen al of niet met steun van partner, familie of vrienden. Echter, soms zijn er momenten dat we onzeker zijn, niet zo goed weten wat te doen of hoe te handelen. Er komt iets op je pad waar je geen raad mee weet, of je zit vast in gedragspatronen die je belemmeren. Je verlangt naar meer invloed of een grotere speelruimte. Op zo’n moment kan het waardevol zijn om een coach in te schakelen. Iemand die een tijdje met je meeloopt, die je begrijpt en die je helpt je zelfkennis en zelfvertrouwen te vergroten.

Als je jezelf goed kent, kan je beter voor jezelf zorgen. Mensen die een helder en realistisch beeld van zichzelf hebben zijn succesvoller dan mensen die dat niet hebben. De crux is dat ze inzicht hebben in het effect van hun gedrag op anderen. Dat maakt dat ze soepeler met anderen omgaan en betere keuzes kunnen maken in hun werk en leven.

Ik loop graag een stukje met je mee. Ik kan je ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling en bij het vergroten van je persoonlijke effectiviteit. Daarbij heb ik me gespecialiseerd in coaching voor introverte mensen. Ik ben zelf ook introvert en ik zie om me heen dat introverte mensen zich – volledig ten onrechte – onzeker kunnen voelen en zich daardoor minder laten gelden. Dat komt doordat we extravert gedrag zo ongeveer tot norm hebben verheven, maar wie weet gaat dit veranderen naar aanleiding van de  COVID-19 pandemie. Volgens de hoogleraar evolutionaire psychologie Mark van Vugt is er een sterke correlatie tussen introversie en pandemie.

Werkwijze
Mijn aanpak stem ik af op jou als persoon en op jouw vraag. Mijn werkwijze is zeer divers; ik beschik over een breed scala van werkvormen en coachtechnieken. Het kan zijn dat we met Voice Dialogue werken. Dit is een methode om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun innerlijke drijfveren en meer kanten van zichzelf te kunnen gaan inzetten. Maar bovenal doe ik wat past, bij jou, de situatie en bij het moment.

In de praktijk blijkt dat een traject van 5 sessies van ruim 1,5 uur voor veel mensen voldoende is. In een eerste vrijblijvend gesprek maken we kennis, onderzoeken we samen wat je vraag is en of ik je daarbij kan helpen. Daarnaast is het belangrijk dat we allebei het gevoel hebben dat het ‘klikt’. Daarna kan ik een offerte op maat maken. Indien van toepassing is er bij start en afronding een gezamenlijk overleg met de leidinggevende.

Resultaat
Wat de coaching je kan opleveren is uiteraard afhankelijk van je coachvraag. Wat ik vaak terug hoor is dat mensen het fijn vinden dat ze meer zelfkennis en zelfvertrouwen hebben, hun eigen handleiding kennen en beter weten hoe ze daar effectief mee om kunnen gaan. Ze zijn ook blij met de theoretische onderbouwing en de praktische handvatten die ik aanreik voor de issues waar ze op hun werk tegenaan lopen. En ze worden vaak verrast door het feit dat ze al met kleine aanpassingen in hun eigen houding of gedrag goede resultaten boeken.

Anderen over mij
Mensen die ik coach geven aan dat ze zich bij mij op hun gemak voelen en open durven zijn. Ze voelen zich begrepen en serieus genomen. Ze waarderen dat ik veel tools/methoden in huis heb waardoor ik goed kan afstemmen op de specifieke vraag en op wat deze persoon op dit moment nodig heeft.

Iets voor jou?
Als je denkt dat coaching misschien iets voor jou is, neem dan vrijblijvend contact op. Ik denk graag met je mee! Wil je eerst iets meer weten over mij of over wat anderen van mij vinden? Snuffel dan eens door mijn artikelen en lees de ervaringen van anderen.