persoonlijke effectiviteit: combi training en coaching

introvert training persoonlijke effectiviteit 4 dagdelen

Dit traject persoonlijke effectiviteit is een combinatie van training en persoonlijke coaching. Het is ontwikkeld voor professionals met een meer introverte persoonlijkheid die een flinke sprong willen maken in hun persoonlijke ontwikkeling. Je gaat ontdekken wat jouw manier van werken is, en hoe je van daaruit beter tot je recht komt en meer zichtbaar bent. Je werkt aan een zelfbewuste houding waarbij gelijkwaardig zijn aan de ander en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen inbreng centraal staan. Je breidt je handelingsrepertoire uit, waardoor je impact groter wordt. Je zelfvertrouwen neemt toe, je voelt je steviger. Je bent je bewust van je eigen kracht en bent in staat beter om te gaan met je kwetsbaarheden.

Deelnemers aan het woord

Prettige combinatie van training en coaching. Wat niet ter sprake kwam of te persoonlijk was voor de groepssessies kon in de coachsessies besproken worden. Startposities waren heel verschillend, maar we konden toch van elkaar leren.” Ellen.

“Deze training heeft mijn zelfvertrouwen vergroot en ervoor gezorgd dat ik me zelf meer op de voorgrond plaats, mijn ideeën/ suggesties durf uit te spreken en minder afhaak tijdens gesprekken en in overleggen. ”  Jeanne.

Dit traject beslaat 2 dagdelen training in een kleine groep en 3 persoonlijke coach sessies (duur hele traject ca. 5 maanden), waardoor je optimaal gebruik maakt van het toepassen van het geleerde in de praktijk. Het rendement van een training zit ‘m voor 70% in wat je er in de praktijk mee doet, en voor 20% in tussentijdse feedback en coaching! Je werkt aan je eigen leerdoelen, maar doordat je dit in groepsverband doet heb je steun aan elkaar en houd je elkaar tussentijds op de hoogte van je voorgenomen acties en ervaringen.

Inhoud

Tijdens de gemeenschappelijke training van 2 dagdelen (met 3-4 weken tussentijd) besteden we aandacht aan

 • Basiskennis en achtergronden van introvert en extravert gedrag.
 • Jouw specifieke kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen.
 • Communiceren met meer extraverte, dominante persoonlijkheden.
 • Zichtbaarheid in overlegsituaties.
 • Onderkennen van je behoeftes en ze kenbaar maken aan anderen.
 • Succeservaringen.

De persoonlijke coach sessies (van elk 1,5 uur) zijn 100% maatwerk. Waar loop jij in de praktijk tegenaan? Wat blijven voor jou lastige of spannende situaties? Dit heeft nogal eens te maken met hoe je bent opgegroeid, wat je van huis uit hebt geleerd. De coaching maakt je bewust van oude reflexen en laat je ervaren dat je zelf kan kiezen hoe je nu met zaken omgaat. We besteden bijvoorbeeld aandacht aan jouw overlevingsmechanismen die, als het spannend wordt, de overhand nemen. Of aan je innerlijke criticus die van geen wijken weet en jou onnodig onder druk zet. Ook kan het zijn dat bepaalde vervelende ervaringen een impact hebben nagelaten. Of misschien speelt voor jou vooral dat je meer in je lijf mag zakken, in plaats van een wandelend hoofd te zijn. Het mooie van de persoonlijke coaching is dat er ruimte is voor datgene wat bij jou aandacht behoeft.

Werkwijze

Het werken in een kleine groep van gelijkgestemden zorgt voor veiligheid, diepgang en persoonlijke aandacht. Na de eerste bijeenkomst geeft het uitwisselen van ervaringen zicht op wat voor jou (en anderen) werkt en welke elementen je al succesvol hebt toegepast. Tijdens het hele traject kunnen deelnemers ervaringen blijven uitwisselen en elkaar steunen.

 • Schriftelijke intake vooraf: wat vind je lastig, wat zijn je leerwensen?
 • Als voorbereiding op de training maak je een huiswerkopdracht.
 • 2x een dagdeel training met de groep, daarna 3 sessies persoonlijke coaching.
 • Oefeningen en actieve werkvormen worden afgewisseld met theorie.
 • Thema’s worden uitgewerkt aan de hand van eigen situaties van de deelnemers.
 • Na elke coachsessie schrijf je een reflectieverslag en formuleer je je acties.
 • Tussendoor houd je contact met medecursisten.
 • Mogelijkheid tot tussentijds contact met de trainer/coach.

Resultaten

 • Je bent je bewust van je eigen toegevoegde waarde in je werk en organisatie.
 • Je kan vanuit zelfvertrouwen in contact treden met extraverte, dominante mensen waardoor je persoonlijke effectiviteit en impact toeneemt.
 • Je bent je bewust van hoe je overkomt op anderen en kan daarin sturen.
 • Je hebt het geleerde toegepast in de praktijk, zicht gekregen op jouw belemmeringen en succesfactoren. Je weet onder welke voorwaarden jij goed functioneert.
 • Je bent je bewust van je eigen kwetsbaarheden en weet daar mee om te gaan.


Voor wie?

Voor mensen met een meer introvert temperament die een flinke stap willen zetten in het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit. Lees wat het anderen heeft opgeleverd. Werk je liever individueel of wil je graag meteen aan de slag? Kies dan voor coaching. Het voordeel is dat er dan ook ruimte is voor andere thema’s. Twijfel je of je behoefte hebt aan coachsessies na de training? Neem contact op, dan passen we het traject aan op jouw wensen.

Praktisch

Duur: 2 dagdelen training gevolgd door 3 coach sessies, verspreid over circa 5 maanden.
Data training 2023:  dinsdag 16 mei  en dinsdag 13 juni (middagen 13:15 – 17:00 uur; ochtend in overleg) OF maandagmiddagen 6 en 27 november (13:15-17:00).
Locatie training: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Arnhem, op loopafstand van CS.
Aantal deelnemers trainingsdeel: 3-6.
Coach sessies (1,5 uur): planning in overleg, locatie Arnhem op loopafstand van CS.
Kosten: €1095,- ex. 21% btw. Inclusief documentatie, koffie/thee.
Trainer/coach: Marijke van Dusseldorp.
Lees hier over de maatregelen i.v.m. COVID-19.

Dit traject leent zich goed om in company te organiseren, hier heb ik in 2022 goede ervaringen mee opgedaan. Neem contact op voor de mogelijkheden.


Aanmelden

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden of me laten weten dat je belangstelling hebt. Heb je vragen of wil je eerst meer info? Neem gerust contact op, ik sta je graag te woord.

Schrijf je in voor mijn blogs. Die ontvang je niet vanzelf.

  Datum *

  Naam *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Mailadres factuur en evt. opmerkingen.

  Ik ga akkoord met de leveringsvoorwaarden
  Ik ga ermee akkoord dat jullie mijn gegevens opslaan