2-daagse training persoonlijke effectiviteit

Deze 2-daagse training over persoonlijke effectiviteit is ontwikkeld voor professionals met een meer introverte persoonlijkheid die hun impact en zichtbaarheid op het werk willen vergroten.

In deze training leer je om optimaal tot je recht te komen en meer zichtbaar te zijn als introvert, op een manier die bij jou past. Je werkt aan een zelfbewuste houding waarbij gelijkwaardig zijn aan de ander en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen inbreng centraal staan.
Dat begint met bewustwording van jouw kwaliteiten als introvert en wat er gebeurt als je daarin doorschiet, en met het respecteren en waarderen van de extraverte inbreng van de ander.
Deze training maakt je bewust van verschillen tussen introverte en extraverte mensen, en van de aannames en oordelen die meespelen in de interactie. Je krijgt zicht op hoe jezelf beweegt op de as Introvert – Extravert gedrag, en hoe je daar constructiever op kunt gaan schakelen. Hierdoor kun je je handelingsrepertoire uitbreiden, waardoor je persoonlijke effectiviteit en impact groter worden.

INHOUD

De eerste dag gaan we vooral aan de slag met

 • Kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen van jou als introvert.
 • Basiskennis en achtergronden m.b.t. introvert en extravert gedrag.
 • Communiceren met meer extraverte, dominante persoonlijkheden.
 • Zichtbaarheid en inbreng in overlegsituaties.

De tweede dag wissel je ervaringen uit waardoor je zicht krijgt op wat voor jou (en anderen) werkt en welke elementen uit de eerste trainingsdag je al succesvol hebt toegepast. Daarnaast besteden we aandacht aan:

 • Assertiviteit, handelen vanuit gelijkwaardigheid en grenzen aangeven.
 • Strategieën en vormen van overleg en communicatie die aansluiten bij introverte kwaliteiten.
 • Communicatiemodel de Roos van Leary, een praktisch model gebaseerd op de relatiewens in communicatie. Kort gezegd gaat het om twee dimensies: ‘wie is de baas’ en ‘met elkaar of tegen elkaar?’ Hier vloeien een 8-tal communicatie-stijlen uit voort, en mogelijkheden om te sturen in een gesprek. Je voorkeursstijl ontdek je door een vragenlijst in te vullen.
 • Specifieke invulling n.a.v. leerwensen, bv. onderhandelen, netwerken, acquireren, solliciteren, presenteren met behulp van introverte kwaliteiten.

 WERKWIJZE

We hebben een coachende wijze van trainen. Het werken in een kleine groep van gelijkgestemden zorgt voor veiligheid, diepgang en veel persoonlijke aandacht.

 • Schriftelijke intake vooraf: wat vind je lastig, wat zijn je leerwensen?
 • Als voorbereiding op de training maak je een huiswerkopdracht en vul je een vragenlijst in die duidelijk maakt hoe je scoort op de as Introvert – Extravert gedrag.
 • Oefeningen en actieve werkvormen worden afgewisseld met theorie.
 • We werken regelmatig in subgroepen (4 deelnemers, 1 trainer).
 • Alle thema’s worden uitgewerkt met behulp van cases van de deelnemers.
 • Aan het einde van de eerste dag krijg je een persoonlijke opdracht mee om aan te werken en nieuw gedrag uit te proberen. Hier komen we de tweede dag op terug.

RESULTATEN

 • Je bent je bewust van je eigen toegevoegde waarde in je werk en organisatie.
 • Je kan vanuit meer zelfvertrouwen in contact treden met extraverte, dominante mensen waardoor je persoonlijke effectiviteit toeneemt.
 • Je bent je bewust van hoe je overkomt op anderen en kan daarin sturen.
 • Je hebt het geleerde toegepast in de praktijk en zicht gekregen op de randvoorwaarden die jij nodig hebt en op jouw succesfactoren.

VOOR WIE?

Voor introverte mensen die een flinke stap willen zetten in het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit. Lees wat het anderen heeft opgeleverdVind je 2 dagen teveel? We verzorgen ook een 1-daagse training persoonlijke effectiviteit voor introverte mensen.

PRAKTISCH

Duur: 2 dagen van 09.30 tot 17.00 uur (in principe VOL, je komt op een wachtlijst).
Data: 10 en 24 november 2017.
Locatie: Duivendaal 7, Wageningen.
Aantal deelnemers: maximaal 8 per groep (nog 1 plek, update 3 okt.)
Kosten: € 750,-. Hierover is geen btw verschuldigd i.v.m. onze CRKBO-registratie.
Prijs is inclusief koffie en thee, lunch en hand-outs. Als je lid bent van KNVC of NIBI, krijg je korting.
Trainers: Marijke van Dusseldorp en Geraldine Sinnema.
Deze training is onderdeel van de KNCV Academy.

AANMELDEN Wil je eerst meer info? Neem gerust contact op.

Datum *

Naam *

Telefoonnummer *

E-mail *

Ik ben lid vanNibiKNCV
Factuuradres en evt. opmerkingen

Ik ga akkoord met de annuleringsvoorwaarden
Gelieve dit veld leeg te laten.