trainingen

Speciaal voor mensen met een meer introverte persoonlijkheid bieden we trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit. De reden dat we dit doen is het feit dat de kwaliteiten van meer introverte mensen vaak onvoldoende tot hun recht komen. Dit komt doordat extravert gedrag zo ongeveer de norm is in onze huidige westerse samenleving. We waarderen juist sociaal, spontaan en energiek gedrag en het snel kunnen schakelen. Introverte mensen horen op het werk nogal eens dat ze onvoldoende zichtbaar zijn. Zelf hebben ze nogal eens het gevoel dat ze niet goed uit de verf komen.


BEN JIJ EEN INTROVERT PERSOON?
Vind jij het lastig om in een overleg het woord te nemen? En als je het woord hebt, word je dan makkelijk overstemd door anderen en houd je dan verder maar je mond? Ben jij bedachtzaam, sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, en heb je moeite met small talk? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon. Ongeveer een derde tot de helft van de mensen is introvert.

In onze trainingen over persoonlijke effectiviteit leer je als introvert wat er nodig is om je kwaliteiten optimaal tot hun recht te laten komen en meer zichtbaar te zijn. Op een manier die bij jou past. Dat begint met bewustwording van jouw kwaliteiten en valkuilen, en ook van onuitgesproken verwachtingen en aannames. Je leert doelgericht en constructief te schakelen op de as Introvert – Extravert gedrag.

Het werken in een kleine groep met gelijkgestemden zorgt voor veiligheid, diepgang en veel persoonlijke aandacht. We bieden een tweedaagse en een eendaagse variant.
Informatie en aanmelden 2-daagse training Persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional.
Informatie en aanmelden 1-daagse training Persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional. Of lees eerst wat het anderen heeft opgeleverd.


HEBT U INTROVERTE MEDEWERKERS?
Sommige medewerkers hebben moeite met het leveren van hun bijdrage in een overleg of vergadering. Ze denken te lang na over wat ze willen zeggen, waardoor het moment om iets in te brengen vaak alweer voorbij is. En op de momenten dat ze wel iets zeggen worden ze makkelijk overstemd door anderen, doordat ze zich minder stellig uitdrukken. Hierdoor mist de organisatie de inhoudelijke bijdrage van deze medewerkers, en daarmee de input vanuit hun specifieke expertise.
Herkent u deze situatie in uw team of organisatie? Dan is de kans groot dat een deel van uw medewerkers introverte professionals zijn. Wellicht is de training Persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional iets voor hen. De training beslaat twee dagen. We bieden ook eendaagse en een Engelse variant.

Deze training kunnen we ook in company aanbieden. Ook kunnen we maatwerk leveren op het gebied van het verbeteren van de samenwerking tussen extraverte en introverte medewerkers. Dat vergt vaak meer aandacht dan we beseffen. Neem contact op voor de mogelijkheden.


THEMATISCHE VERVOLGTRAININGEN
Voor deelnemers aan de training Persoonlijk effectiviteit organiseren we regelmatig een thematische vervolgtraining van 1 dagdeel. Je ontdekt waar jezelf in bent gegroeid en leert van de ervaringen van anderen. Per keer besteden we aandacht aan een bepaald thema en gaan we in op specifieke leerwensen van de deelnemers.
De eerstvolgende vervolgtraining is maandagmiddag 12 februari, van 13.15 -17 uur. De kosten zijn 150 Euro, vrij van btw. Je kunt je alvast inschrijven. Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Neem contact op, ik vertel graag meer.

De trainingen Persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional zijn een co-productie van Mimicri training en Een wereld van verschil.